Venstre
vokser

Venstres vervekampanje 2022


Venstre gjør det bra på meningsmålingene, vi har en ledelse det gnistrer av og fra 1. november vil alle nye medlemmer få med medlemskap for 2023 på kjøpet. Vi kjører vervekampanje! Målet er at Venstres medlemstall ender opp på godt over 7200 innen årsslutt.

Venstres vervekampanje

Nye medlemmer er så viktig for Venstre, at Alfred Bjørlo lovte å farge håret rosa når vi nådde første milepæl: Fjorårets tall på 7036 betalende medlemmer. Vervekonkurransen startet 1. november da hadde Venstre 6911 medlemmer. 16. november nådde vi første milepæl på 7036 medlemmer og Alfred måtte ringe til frisøren. Han utfordret samtidig organisasjonen til å øke målet fra 7100 til 7250 medlemmer innen årsslutt.


Innen 31. desember skal Venstre ha minst 7250 betalende medlemmer. Det vil i så fall være høyeste tall siden 2017.

Vekst i antall betalende medlemmer: Det enkleste er å starte med medlemmer i eget lokallag som enda ikke har betalt kontingenten. Vil du hjelpe til med dette? Ta kontakt med din lokallagsleder. Se tips om hvordan dere kan jobbe for å få inn kontingenten.

Alfred ringer til frisøren.mp4

Alfred ringer til frisøren

Stortingsrepresentant, Alfred Bjørlo, lovte Venstres medlemmer å farge håret rosa, da Venstre passerte fjorårets antall betalende medlemmer. Dette skjedde 16. november, og man holder jo det man lover...

Alfredfargerhåret (1) (1).mp4

Håret blir rosa!

Som sagt, så gjort! Vi passerte antallet betalende medlemmer for 2021 og Alfred fikk derfor rosa hår.

Nye medlemmer

Vi trenger også nye medlemmer. Fra 1. november 2022 starter Venstres vervekampanje. De som melder seg inn fra og med 1. november, får medlemskapet for 2023 på kjøpet.


Den viktigste årsaken til at folk ikke er medlem i et politisk parti er at de ikke har blitt spurt. Nå kryper vi Venstre-folk ut av hulene våre og spør venner og bekjente om de vil bli med på laget.


Når du spør noen om de vil være med, viser du samtidig at du har tillit og tiltro til vedkommende. Du gir den du spør et stort kompliment. Og det verste som kan skje, er at du får et nei.


Se tips til hvordan man kan verver nye medlemmer i lokallaget.

Kontingent i 2022 og 2023

Kontingenten for 2022 varierer fra lokallag til lokallag, avhengig av vedtatt kontingenttillegg i fylket og lokallaget. I denne oversikten ser du hvilken kontingent som er gjeldende. Redusert kontingent er kr. 150,- for alle lokallag.

Fra 2023 opererer vi ikke med tilleggskontingenter. Alle medlemmer har derfor samme kontingent: 395,- for ordinære medlemskap, kr. 195,- for redusert og kr. 100,- for Unge Venstre-medlemmer.

Alle som melder seg inn fra og med 1. november 2022 betaler kontingent for 2023 og får med de to siste månedene av 2022.

Vervekonkurranse

 • De lokallagene som i sum får flest nye medlemmer og betalte medlemskap mellom 1. november og ut året, får et gavekort i Venstres nettbutikk på kr 3000,-.

Vi kårer to vinnere: Flest medlemmer i absolutte tall og flest medlemmer sammenlignet med opprinnelig medlemstall (prosent økning).

 • Den personen som verver flest medlemmer får AirPods- øretelefoner. NB: Den som melder seg inn må oppgi hvem som vervet vedkommende.

 • Nye medlemmer er med i trekningen av Venstre-produkter fra nettbutikken til kr 500,-.

Infografikker til spredning i sosiale medier, inkl stories

Hvordan verve nye medlemmer?


 • Alle som stiller på liste for Venstre bør oppfordres til å melde seg inn i partiet. Mange av Venstres listekandidater er ikke medlemmer i dag.

 • Ved alle arrangementer og møter bør deltakere minnes på at de kan bli medlemmer av Venstre

 • Legg inn lenke til Venstres Bli-medlem-side i alle Facebook-diskusjoner lokallaget er vertskap for.

 • Kontakt de som virker “Venstre-positive” i kommentarfeltene. “Vi har behov for din kompetanse. Kunne du tenke deg å bli medlem hos oss?”

 • Oppfordre medlemmer til å spørre venner og bekjente om de vil bli medlem av Venstre.

 • Lag gjerne en intern vervekonkurranse i lokallaget, eller utfordre nabo-lokallaget til en duell?

 • Del en infografikk etter egen smak og invitér venner og bekjente i sosiale medier til å ble med på laget!Gode grunner til å være medlem i Venstre:

 • Du styrker Venstre lokalt og nasjonalt

 • Du kan endre samfunnet og bidra til demokratiet på den måten du ønsker:

  • fagkompetanse

  • transporttjenester

  • bollebaking

  • skriving av leserinnlegg

  • kontakt med velgere

  • stå på liste for Venstre

 • Møte likesinnede. Få venner. Engasjerte mennesker som jobber for endring.Har du gode tips til vervearenaer? Send dem til eidiann@venstre.no


Guide for ringerunde, ubetalte medlemskap


Det er litt for mange som velger å ikke fornye medlemskapet sitt i Venstre. Kontingenten er viktig fordi den gir lokallag og fylkeslag inntekter, men viktigst: Medlemmene er våre fremste frivillige og supportere i valgkamp.


Denne guiden er ment til deg som skal ta telefonkontakt med et medlem som ikke har betalt kontingenten, som oftest et styremedlem i lokallaget.


Purring av kontingent foregår best pr telefon. Venstres hovedorganisasjon har allerede sendt betalingsinfo og purringer på Vipps, e-faktura, og på epost, avhengig av medlemmets preferanse.


Det gikk en purring i uke 44 med forfall 14. november.


 1. Logg deg inn i medlemsregisteret. Brukernavnet er e-postadressen du er registrert med i medlemsregisteret. Om du ikke husker passordet, kan du be om et nytt fra innloggingssiden. Usikker på fremgangsmåte? Se denne veiledningen. Står du fast? Send e-post til support@venstre.no.


 1. Generer en liste over medlemmene. En kolonne omhandler betalt medlemskap siste år (ja/nei).


 1. Se over hvor mange som ikke har betalt kontingenten. Normalt vil en person kunne ringe til 10-15 personer i løpet av en time (inkludert ikke svar). Dere kan supplere oppringing med epost eller sms. Det er viktig at beskjeden er personlig og hyggelig for å øke motivasjonen til å betale og være medlem av Venstre.


 1. Er ringeoppgaven stor for én person? Få med deg noen som kan hjelpe deg å ringe, for eksempel fra lokallagsstyret, eller andre aktive i lokallaget. Avtal en dag og tid dere samles for å ringe, eller send hver enkelt den delen av listen de har ansvar for, med mål om når de skal ha ringt alle på listen. Vurdér om de skal ha tilgang (og veiledning) til medlemsregisteret, slik at endringer kan registreres direkte.


 1. Betaling av kontingent. Alle har fått faktura på Vipps, eFaktura eller på e-post (eller som vanlig post). Denne kan benyttes. Om fakturaen ikke er tilgjengelig, kan hvert medlem betale medlemskapet på følgende måter:

  1. Vipps #648125 Betal medlemskontingenten

  2. Fra medlemssiden: https://medlem.venstre.no/, klikk på “Faktura” i venstremenyen og klikk på fakturaen under “Ubetalte” for å laste ned PDF.


 1. Se forslag til ringemanus under.

Forslag til ringemanus
Ubetalt kontingent


 1. Hei, jeg heter XXX og jeg ringer fra Venstre.

 2. Vi er veldig glad for at du er medlem. Det er medlemmene som gjør det mulig for oss å drive Venstre-politikk.

 3. Har du mottatt informasjon om kontingent? - Hvis nei:

  • Har vi riktig kontaktinformasjon på deg? Det er viktig at vi har registrert riktig e-postadresse og post-/bostedsadresse.


 1. Har du anledning til å betale kontingent? Husk at personer med dårlig råd kan få redusert kontingentsats, uten krav til dokumentasjon.


 1. Har du lyst til å bidra i Venstre? På hvilken måte? (Fagompetanse, kaffekoker, valgkamparbeid, listekandidat?)

 2. Har du lyst til å være med på vårt følgende møte eller aktivitet? Det er .... (sted, tid, tema).

 3. Takk for at du stiller opp! Det er så bra at du vil være medlem av Venstre! Det er mye lettere å drive på med politikk når vi vet vi har flere i ryggen som støtter oss. Håper vi sees!


Etter samtalen:

Oppdater medlemsregisteret med ny informasjon eller send dette til de som skal ta seg av dette.

Ta kontakt med oss om du lurer på noe, har innspill til denne veiledningen eller har andre tilbakemeldinger på tlf 22 40 43 50 eller e-post: venstre@venstre.no.


Tusen takk for innsatsen du gjør for Venstre!