Lokale trykksaker 2023

Innhold:

1. Utforming av trykt og digitalt materiell

Alt valgmateriell for Venstre skal utformes:

Det er viktig at Venstres informasjon er universelt utformet - på trykt materiell, i sosiale medier og på nettsidene våre. I trykksaker er det særlig tekststørrelse (10 punkt størrelse eller mer), og god kontrast mellom tekst og bakgrunn som er viktig å passe på.

2. Brosjyrer og flyers

Brosjyrer og flyers kan lages på flere måter:

Venstres Brandportal

I Brandportalen kan dere lage trykksaker ut fra maler.

Innlogging i Brandportalen:
Kontakt support@venstre.no for innlogging.

Det er enkelt å erstatte bilder og tekst i malene, men det vil ikke være mulig å endre på utformingen i særlig grad. Om man ønsker større lokale tilpasninger enn Brandportalen kan tilby, kan malene lastes ned som InDesign-filer.  👇🏻

Maler i InDesign

Alle malene som ligger i brandportalen finnes også nedlastbare (InDesign-filer) i denne mappa. (For å åpne dokumentene, må mappen lastes ned på maskinen.) Har dere lokal erfaring i bruk av InDesign, Adobe Creative Cloud, Affinity (billig program som som kan behandle InDesign-filer) eller tilgang på en designer eller grafiker, så kommer dere langt. Mange trykkerier tilbyr også hjelp til utforming.

Affinity Publisher er et rimelig program som også kan behandle InDesign-filer. Affinity er et godt alternativ for lokallag som ønsker et program for å lage trykt materiell. Prisen er på 850 kroner for et årsabonnement.

Bergen viser vei!

Bergen har laget mange Jeg er din lokale kandidat-brosjyrer og de deler villig maler og fremgangsmåte. Tusen takk!

Her er Bergens lokale kandidatflyere, til inspirasjon.

Der ligger det også en mal til bruk i Affinity

Kjøp design og trykkeritjenester, samarbeidsavtale med Aksell

Venstre har avtale med bedriften Aksell om utforming og trykk av valgmateriell. De kan tilby:

Aksell har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. De leverer trykksaker over hele landet, og har satt av kapasitet for Venstre gjennom hele sommeren.

Timesprisen på oppsett av brosjyrer og flyere er kr. 1 122,- per time, inkl. moms. De estimerer 3-6 timer per brosjyre og 1-2 timer per flyer. Mer om betingelser, priser, inkludert trykkeripriser i bestillingsskjemaet. Hent gjerne inn trykkeripriser lokalt for sammenligning.