Lokale trykksaker

Innhold:

Utforming av trykt og digitalt materiell

Alt valgmateriell for Venstre skal utformes:

Det er viktig at Venstres informasjon er universelt utformet - på trykt materiell, i sosiale medier og på nettsidene våre. I trykksaker er det særlig tekststørrelse (10 punkt størrelse eller mer), og god kontrast mellom tekst og bakgrunn som er viktig å passe på.

Designmaskinen

Slik bruker du Designmaskinen

Designmaskinen (https://www.designmaskinen.com) gjør det enkelt for deg å lage profesjonelt materiell uten behov for designkunnskaper. Følg disse trinnene for å komme i gang:

Trinn 1: Velg format og mal

Trinn 2: Redigér malen

Trinn 3: Eksporter materiell

Trinn 4: Skriv Ut, send til trykkeri eller publiser

Trinn 5: Vær Stolt av Deg Selv

Gratulerer – du har nå designet ditt eget materiell! Designmaskinen er brukervennlig og krever ingen opplæring eller designkompetanse, så du kan enkelt lage profesjonelle design på egen hånd.

Slik får du tilgang til Designmaskinen

For å få tilgang til Venstres spesifikke maler i Designmaskinen, kan du enkelt logge inn med en e-postadresse som hører til ett av følgende domener:

Har du en av disse adressene (f.eks. lokallag@stemvenstre.no) får du automagisk tilgang når du logger inn.

Dersom du har en annen e-postadresse, som for eksempel @gmail.com, kan du be om tilgang ved å fylle ut dette skjemaet. Du vil få tilgang så snart noen har godkjent forespørselen din.

Så enkelt er det!  Du er umiddelbart klar til å skape flotte og engasjerende Venstre-design ved hjelp av Designmaskinen! Lykke til!

Maler i InDesign

Alle malene som ligger i brandportalen finnes også nedlastbare (InDesign-filer) i denne mappa. (For å åpne dokumentene, må mappen lastes ned på maskinen.) Har dere lokal erfaring i bruk av InDesign, Adobe Creative Cloud, Affinity (billig program som som kan behandle InDesign-filer) eller tilgang på en designer eller grafiker, så kommer dere langt. Mange trykkerier tilbyr også hjelp til utforming.

Affinity Publisher er et rimelig program som også kan behandle InDesign-filer. Affinity er et godt alternativ for lokallag som ønsker et program for å lage trykt materiell. Prisen er på 850 kroner for et årsabonnement.

Bergen viser vei!

Bergen har laget mange Jeg er din lokale kandidat-brosjyrer og de deler villig maler og fremgangsmåte. Tusen takk!

Her er Bergens lokale kandidatflyere, til inspirasjon.

Der ligger det også en mal til bruk i Affinity

Kjøp design og trykkeritjenester, samarbeidsavtale med Aksell (valgkamp 2023)

Venstre har avtale med bedriften Aksell om utforming og trykk av valgmateriell. De kan tilby:

Aksell har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. De leverer trykksaker over hele landet, og har satt av kapasitet for Venstre gjennom hele sommeren.

Timesprisen på oppsett av brosjyrer og flyere er kr. 1 122,- per time, inkl. moms. De estimerer 3-6 timer per brosjyre og 1-2 timer per flyer. Mer om betingelser, priser, inkludert trykkeripriser i bestillingsskjemaet. Hent gjerne inn trykkeripriser lokalt for sammenligning.