Nettsider

gode lokallagssider er viktig for å lykkes i valg

Slik får du tilgang

For å logge inn på administrasjonssiden bruker du denne adressen:

venstre.no/admin

Dersom du ikke har mottatt innlogging til din nettside, ta kontakt med support@venstre.no

Om dere har glemt passordet, kan dere bruker funksjonen «Mistet passordet ditt?». Dere vil da motta en epost på lokallageposten (lokallag@stemvenstre.no). Følg instruksene for å lage et nytt passord.Derfor er lokallagsidene viktig for ditt lokallag

Synlighet

Nettsider gir lokallaget en synlig tilstedeværelse på nett, som kan bidra til økt oppmerksomhet og engasjement blant innbyggerne i lokalsamfunnet. Dette kan være spesielt viktig i forbindelse med valgkamp, hvor det er viktig å nå ut til flest mulig velgere.

Informasjon

Nettsider gir lokallaget en plattform hvor dere kan formidle informasjon om politikk og aktiviteter. Dette kan være nyttig for å holde medlemmene oppdatert, men også for å informere innbyggerne om våre standpunkter og hva lokallaget arbeider med i lokalsamfunnet.

Kontakt

Nettsider kan også gi innbyggerne en enkel og direkte måte å kontakte lokallaget på, for eksempel ved å legge ut kontaktinformasjon eller et kontaktskjema på nettsidene. Dette kan bidra til å gjøre det enklere for innbyggerne å komme i kontakt med partiet, og dermed øke mulighetene for samarbeid og dialog mellom partiet og innbyggerne. Og ikke minst flere medlemmer.

Mobilisering

Nettsider kan også være et viktig verktøy for mobilisering av medlemmer og støttespillere. For eksempel kan man bruke nettsidene til å annonsere møter, kampanjer og andre arrangementer som partiet arrangerer, og dermed bidra til å få flere engasjert og involvert i partiets arbeid.

Profesjonalitet

Å ha egne nettsider kan også bidra til å gi partiet en mer profesjonell og troverdig profil, og dermed øke tilliten og respekten for partiet i lokalsamfunnet. Ikke minst kan dette  være viktig for mindre lokallag som ønsker å vokse og få større innflytelse i lokalsamfunnet.

Enkle tips for å gjøre lokallagssiden bedre


Bruk av bilder på nett

Bilder spiller en viktig rolle i nettartikler ved å gjøre dem mer engasjerende og visuelt appellerende for leserne.  (Foto: Øystein Flakstad, Venstre)

Sørg for å ha samtykke

Det er imidlertid viktig å huske på at det som hovedregel ulovlig å bruke bilder uten samtykke fra opphavspersonen. Det betyr at man må ha tillatelse fra den som eier bildene eller har rettighetene til dem før man bruker dem i nettartikler.

Kreditere bildene

I tillegg bør man alltid kreditere bildene, slik at leserne vet hvor de kommer fra. Det er også viktig å unngå å bruke bilder av personer uten å ha spurt om tillatelse på forhånd. Hvis man ønsker å bruke bilder av barn, må man ha særlig godkjenning fra foreldre eller foresatte.

Gode bilder

Når man velger bilder til nettartikler, er det viktig å velge gode kvalitetsbilder og unngå kornete eller lavoppløste bilder. Man kan gjerne bruke egne bilder tatt med en mobiltelefon med godt kamera (men man må fortsatt passe på at man har tillatelse til å bruke dem.)

Ikke last ned bilder fra andre nettsteder

Det er ikke ok å laste ned og publisere bilder fra aviser, Google-søk eller andre nettsider uten tillatelse. Det kan bli en kostbar feil for lokallaget. Hvis man bruker en faksimile, må det være et bilde av hele artikkelen, ikke bare et utsnitt av enkeltbildet. 

Bruk helst egne bilder, bilder fra mediebiblioteket eller Venstres flickrkonto

-> Se oversikt over flere nettsider hvor du kan laste ned bilder som du kan bruke

NB! Legg inn informasjon om bilder som lastes opp

Det er viktig å fylle inn informasjon (metadata) og alternativ tekst om bilder når man laster dem opp i et bibliotek for å bruke dem på nettartikler fordi det kan hjelpe med å forbedre tilgjengeligheten og brukervennligheten til nettstedet. 

Metadata, som for eksempel bildetittel, beskrivelse og nøkkelord, kan gjøre det lettere å organisere og søke etter bilder i biblioteket, og bidra til å forbedre søkemotoroptimaliseringen av artikkelen. 

Alternativ tekst kan være til stor hjelp for personer med nedsatt syn eller andre funksjonshemninger ved å beskrive innholdet i bildet, og dermed gjøre det mulig for dem å få tilgang til informasjonen på nettstedet. 

I tillegg kan alternativ tekst også være nyttig for søkemotorer som bruker det til å indeksere og rangere innholdet på nettstedet. 

Samlet sett kan metadata og alternativ tekst hjelpe med å øke synligheten og tilgjengeligheten til bildene og innholdet på nettstedet.


Opplæringsvideo: Bli en mester i webpublisering

NB! Bruk menyen oppe til høyre i videoen for å velge tema