Dette skjer på valgdagen

Etter en intens valgkamp, med flere opp- enn nedturer, mange timer på stand med gode partikollegaer, debatter, dører banket og tusenvis av flyere i postkasser, kommer endelig den store, avgjørende dagen

Kl 09-21.00: Hele Norge stemmer!

Valglokalene stenger kl 2100, 11. september. Åpningstidene varierer. Sjekk åpningstidene for ditt valglokale

Det er en god del som bestemmer seg på valgdagen, og sjansene for at de stemmer Venstre er høyere om de har blitt minnet om oss. Ta gjerne på en Venstre-button, t-skjorte eller lignende på valgdagen.  


Kl 19.00: Valgsendingene starter

NRK starter valgnattsendingen sin 19.45, TV2 Nyheter starter 19.00. Kl 20.55 starter den også på TV2 direkte. Det blir ikke spennende før valgdagsmålingene kommer kl 21.00.


Kl 20-21.00: Bli med på valgvaken i lokallaget! 

Alle medlemmer er velkomne! I noen kommuner er det felles valgvake for alle partiene. Andre steder har man valgvake alene eller sammen med utvalgte partier. Det er hyggelig å være sammen med partifeller for å se valgsendingene på TV2 og NRK, og følge med når  valgresultatene tikker inn!


Er du usikker på om og hvor det er valgvake i din kommune? 👉 Ta kontakt med lokallaget ditt.

Kl 21.00 starter moroa!

Det er mye oppmerksomhet rundt valgdagsmålingen. Dette sier noe om hvilken vei valgvinden blåser, selv om det ikke sier noe om resultatet i kommuner og fylker. Media synes at dette er veldig spennende, så dette blir det mye diskusjon om.

Kommunen består av flere kretser, og opptellingen av stemmene foregår i disse kretsene. Valgresultat.no presenterer tallene på kretsnivå, kommune- og fylkesnivå.

Det er ikke uvanlig at forhandlinger med de andre partiene - om samarbeid, saker og posisjoner i det nye kommunestyret eller fylkestinget - starter allerede i løpet av valgvaken. Dette er avhengig av kutyme lokalt og valgresultat. Noen steder er forhandlingene over i løpet av natten, andre steder forhandler man i flere uker.

Venstres ledelse og stortingsrepresentanter

Partileder, Guri Melby, og nestleder, Abid Raja, er i Oslo på valgdagen, og deltar på Oslo Venstres valgvake på Salt. Nestleder, Sveinung Rotevatn, er i Bergen, på deres valgvake. Oslo Venstres valgvake har 200 deltakere og godt presseoppbud. Så Venstres valgseier vil bli godt dekket.

De øvrige stortingspolitikerne er i sine respektive fylker på valgdagen og -natten.

Mot midnatt (tidspunktet annonseres): 

Partilederrunde sendes i NRK og TV2. Alle partilederne samler seg på Stortinget for å kommentere valgresultatet.

Følg med underveis på valgkvelden og natten 

I tillegg til valgsendingene, er det et par informative sider man kan merke seg: 
Valgresultatet


Etter valgdagen